MIKA RÄMÄ

Laulaja-lauluntekijä / Singer-songwriter

Tammikuun kahdeksas, eli mitäs sitä nyt sitten?

Lauantai-aamu, 8.1.2022. Huomenta.

Kevyt pakkanen sävyttää tätä viikonloppua. Vielä on pimeää, mutta pikkuhiljaa valostuu. Koko ajan vähän aikaisemmin, ja se tuntuu hienolta. Valoa kaipaa ihmisen mieli, sillä paremmin siellä pärjää kuin kaamoksessa, joka toki näin etelässä ei nyt varsinaisesti ole kuitenkaan sitä, mitä se terminä käsittää, mutta kuitenkin.

Mutta koronarajoitukset ovat juuri niitä, mitä se terminä käsittää. Eli keikkojen tekemiseen ei ole mahdollisuutta, joten siirrän jälleen katseen eteenpäin (kuten jokusen kerran aiemminkin muutaman vuoden aikana), ja keskityn uuteen materiaaliin. Ja niin se vain tuntuu tälläkin kertaa yhtä innoittavalta. Ja vaikka uuden tekemiseen liittyy lähes poikkeuksetta aina sellainen fiilis, että nyt ollaan jonkin todella hienon äärellä, niin tällä kertaa se on uusi ja erilainen tunne. Tästä kolmannesta albumista ( ”Ihan tavallinen tiistai” – 2020, ”Festina lente” – 2021, ”?????????” – 2022 ) tulee eniten sitä, mitä kohti kahdella edellisellä ollaan edetty. Asiat ovat pikku hiljaa hakeneet muotoaan, ja nyt ne ovat vahvasti siellä päin, mihin ne on tarkoitettu. Konkreettisesti se tarkoittaa biisejä, tyyliä, toteutusta yms, asioita, jotka ovat sitten se kokonaisuus, mitä kasetilta kuuluu. Ja tottakai hienoja muusikoita, jotka ovat mukana. Kokonaisuus on osien summa, ja vahvoista aineksista syntyy stydi soppa, ja mitä näitä sanontoja nyt olikaan.

Tuo on siis tämän vuoden se ns. ”pääjuttu”, jos niin voi sanoa. Mutta koska lauluja on tullut tehtyä, ja niitä on syntynytkin, niin pyysin lähes virtuoosimaisen kitaristikaverin mukaan, ja käymme äänittämässä vielä EP:n nyt alkuvuonna, joka julkaistaan keväämmällä. Siitä tulee hyvin ennakkoluuloton ja spesiaali juttu, joita pitää tehdä, kun siltä tuntuu. Ja tällaisena itsenäisenä musiikintekijänä teen, koska se on mahdollista. Eli onhan sitä siinä sitten yhdelle vuodelle. Ja keikkoja on sovittu keväämmälle myös, mutta niiden toteutuminen on luonnollisesti hallussa herran.

Loppuun sopii arvostamani Tommy Hellstenin mietelause, joka tuntuu tähän hetkeen osuvalta:

” Niin kuin luonto uudistuu ja herää henkiin, meissäkin voi tapahtua ihme. Uutta voi syntyä kun irrottaa kätensä siitä, mihin on takertunut”

MR

Channel

Soittolista

Promokuvat

Löydät täältä

Tapahtumatiedot

Upcoming | Archive: 2022 2021 2020
 • la
  28
  elo
  2021

  MR Solo

  Yksityistilaisuus

Yhteys/Kysy keikalle!