Parannetaan maailmaa!

Mediatiedote 24.11.2023
Vapaa julkaistavaksi heti

Jo vuodesta 2020 suomalaisia tarinoita musiikiksi pukenut laulaja-lauluntekijä Mika Rämä vie tällä viikolla kuulijat pois maailman hektisestä hulinasta, johon niin usein tulee uppoutuneeksi, samalla elämän vilistäessä ohi. Parannetaan maailmaa -singlen soundimaailmassa seikkaillaan esimerkiksi J. Karjalaisen viitoittamalla polulla, ja lopputuloksen hienot sävyt sai aikaan Yö-yhtyeestäkin tuttu  Jani Viitanen.

Mika Rämä on julkaissut urallaan jo kolme studioalbumia, joista uusin oli viime kesänä julkaistu ja tiettävästi ainakin toistaiseksi ainoa julkaistu manserockiin keskittynyt tribuuttialbumi. Laulaja-lauluntekijän oman tuotannon ensimmäinen levy Ihan tavallinen tiistai julkaistiin 2020, ja tuolta levyltä löytyy myös miehen toistaiseksi tunnetuin kappale Laulan sen pois, joka on kerännyt yksinomaan Spotifyssä jo yli 400 000 kuuntelukertaa.

“Biisit ovat omasta kynästä, ja kappaleiden perusideana on hyvien ja tarttuvien melodioiden yhdistäminen mahdollisimman monia suomalaisia koskettaviin tarinoihin. Tykkään soittaa oikeasti, ja tehdä rehellistä, ihmiseltä kuulostavaa musaa”, Rämä kertoo.

Uusi Parannetaan maailmaa on soinut jo Mika Rämän keikoilla livenä ja saanut mainion vastaanoton. 

”Se on laulu siitä, kuinka me helposti nykyään unohdamme itsemme kaiken kiireen ja kaaoksen keskelle, emmekä voi edes hetkeksi antaa tuulen kuljettaa, ja katsoa kuinka linnut katoavat taivaanrantaan. Joskus pitäisi muistaa parantaa myös sitä maailmaa, mikä oman pään sisällä asustaa. Sen jälkeen muuta. Parannetaan maailmaa on ensimmäinen single ensi vuonna ilmestyvältä neljänneltä pitkäsoitolta.”

Yhteistyö Jani Viitasen kanssa oli rentoa ja riemukasta, ja nauhalle tarttui useampiakin kappaleita samoissa sessioissa.

“Melko monia äänityksiä tehneenä en ole aiemmin kokenut sellaista tunnelmaa. Tämä välittyy varmasti myös kuuntelijalle. Tulossa on suomalaisesta sielunmaisemasta ammentavia tarinoita, missä välillä on pilvistä, mutta sateen jälkeen aurinkokin pilkahtaa”, Mika paljastaa tulevan levyn teemoja.


Säv, san, Mika Rämä
Äänitys, miksaus: Jani Viitanen / Headline Studio
Master: Jaakko Viitalähde / Virtalähde mastering

Laulu, kitarat: Mika Rämä
Basso, taustalaulu: Joonas Vainio
Rummut, perkussiot: Marko Seppämurto
Viulu: Tuike Suomalainen
Piano: Juuso Horelli
Taustalaulu: Tuija Peltokoski

Channel

Soittolista

Promokuvat

Löydät täältä

Tapahtumatiedot

Upcoming | Archive: 2023 2022 2021 2020
 • la
  20
  touko
  2023

  MR Solo

  Bar Lato, Tampere

Yhteys/Kysy keikalle!